Turqia dhe Bosnja e Hercegovina nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi financiar ushtarak

Turqia dhe Bosnja e Hercegovina nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi financiar ushtarak

Turqia dhe Bosnjë e Herzegovina kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi financiar ushtarak në kryeqytetin turk Ankara, transmeton Anadolu Agency (AA).

Ministria Turke e Mbrojtjes Kombëtare njoftoi se shefat e mbrojtjes të të dy vendeve nënshkruan marrëveshjen pas bisedimeve mbi mbrojtjen dypalëshe dhe rajonale, sigurisë dhe bashkëpunimit në industrinë e mbrojtjes.

Më tej, njoftohet se ministri turk i Mbrojtjes, Hulusi Akar dhe homologu i tij nga Bosnjë e Hercegovina, Sifet Podzhiç, gjithashtu nënshkruan një protokoll të aplikimit për ndihmë në para.

Gjatë bisedimeve, Akar dhe Podzhiç theksuan historinë e përbashkët midis dy vendeve dhe nënvizuan nevojën për shtimin e përpjekjeve për rritjen e trajnimit ushtarak dhe bashkëpunimin.