Turqi, shtetasi gjerman në Bursa ndikohet nga muaji i Ramazanit dhe pranon Islamin

Turqi, shtetasi gjerman në Bursa ndikohet nga muaji i Ramazanit dhe pranon Islamin

Shtetasi gjerman Hans Jürgen Helmut Willing që jeton në rajonin Mudanya në qytetin Bursa të Turqisë pranoi Islamin me një ceremoni të zhvilluar nga Muftinia e rajonit, transmeton Anadolu Agency (AA).

Hans Jürgen Helmut Willing, prej rreth një viti jeton në lagjen Halitpaşa dhe ai vendosi të bëhet musliman duke bërë kërkime rreth fesë Islame pasi u ndikua nga muaji i Ramazanit.

Muftinia e rajonit Mudanya për Willing zhvilloi një ceremoni pranimi duke marrë masat e koronavirusit të ri (COVID-19).

Muftiu i rajonit Mudanya, Ertuğran Mehmet Soylu në ceremoni dha informacione për parimet themelore të fesë Islame dhe përgëzoi Willingun i cili pasi u ndikua nga muaji i Ramazanit, filloi të hulumtojë rreth Islamit, i cili më pas vendosi të bëhet musliman.

Soylu, i dhuroi Willingut i cili shqiptoi shehadetin dhe i cili mori emrin “Jusuf”, një Kuran me përkthim në gjuhën gjermane si dhe libra të ndryshëm të publikuar nga Kryesia e Çështjeve Fetare (Diyanet).