Samsung dhe LG: Ne nuk ngadalësojmë telefonat tonë

Pas eksitim për faktin se Apple me qëllim ka ngadalësuar iPhonet e vjetër, tani konkurrenca foli.

Apple bëri tituj javën e kaluar pasi grupi pranoi të ngadalësonte ecurinë e CPU të iPhones më të vjetër nëpërmjet përditësimeve të softuerit. Episodi ishte një eksitim i madh midis përdoruesve dhe madje edhe disa padi në SHBA. Një paditës kërkoi rreth 999 miliardë dollarë amerikanë dhe një menaxher i Apple në Francë kërcënon me procedurë edhe paraburgim, tramsmeton lajmi.net.

Tani konkurrenca e Apple ka folur. Në një email në Phone Arena, të dy rivalët kryesorë Samsung dhe LG thanë se nuk ngadalësonin telefonat e klientëve të tyre me softuer. Më herët, HTC dhe Motorola kanë shprehur mendimin e tyre dhe kanë mohuar një sjellje të tillë.

Edhe pse është relativisht e qartë se konkurrenca e Apple tani dëshiron të shënojë mes konsumatorëve, mohimet të paktën tregojnë se sjellja e grupit nga Cupertino nuk është një standard industri.

Nuk ka asnjë indikacion se Apple do të ndërpresë procedurën në të ardhmen. Të paktën grupi kohët e fundit ka reduktuar ndjeshëm koston e zëvendësimit të baterive për konsumatorët. Në SHBA, një paguan vetëm 29 në vend të 89 dollarëve amerikanë për shkëmbimin zyrtar për një vit. Në Austri çmimi i vjetër prej 89 eurosh është ende i listuar.