Reçeta e djathit dhe kaçkavallit

Përbërësit:

  • 8 litra qumesht
  • 1 filgjan krip
  • 1 qese limontoz

Mënyra e gatimit:

Ne nje ene te madhe qe mban 8 litra e qesim qumshtin te vloj.Ne momnetin qe qumshti vlon e qesim limontozin dhe e perziejme vazhdimisht .E largojem nga zjarri dhe e leme per 15 minuta te pushoj.Ne momntin qe kemi qitur limontozin pernjeher  fillon  shperberja e qumshtit  ne hirre dhe  grimca te cilat pasi te ftoehn do te behen djath.Si ta largojme qumshtin  nga zjarri e qesim ne nje kulluese ose lecke te shpeshe dhe  lidhim forte dhe i qesim nje rendese permbi qe te shtrengohet sa me shume.

Eshte me rendesi qe sa me shpejt te behet krejt kjo edhe pse eshte pak e veshtire sepse qumshti i vale pak na pengon qe ta kthejme ne lecke kulluese . Posa ta kemi qitur ne kulluese i shtojme edhe kripen dhe  e perziejm  dhe e lidhim pastaj, e shtrengojme. Pasi te kete qendruar disa ore do te marrim diku 1 kg djath shume te shijshem qe mund te perdoret edhe si kackavall.

/kuzhinashqiptare