Rtv Pendimi

Prodhimi industrial në Turqi shënon rritje

Auto-Skicë

Prodhimi industrial në Turqi është rritur me 14.4 për qind në dhjetor 2021 në nivel vjetor, bëri të ditur sot Instituti për statistika i Turqisë (TurkStat), transmeton Anadolu Agency (AA).

Sektori i minierave dhe guroreve shënoi rezultate negative ndërsa treguesit e industrisë përpunuese dhe të furnizimit me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar shënuan rezultate pozitive.

Indeksi i sektorit të xeheve dhe gurëve në dhjetor ra me 1.4 për qind në nivel vjetor.

Indekset e prodhimit dhe të furnizimit me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar janë rritur në periudhën e njëjtë për 16.2 për qind, gjegjësisht 8 për qind.

Një grup ekspertësh këtë javë parashikuan rritje vjetore të prodhimit industrial të Turqisë në dhjetor të vitit 2021 prej 10.8 për qind.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH