IMG_5048-min-2048x1365

Nisën për në haxh besimtarët myslimanë shqiptarë nën udhëheqjen e ALKIG-ut (FOTO)

Sot me datën 10.06.2024 hanxhinjtë shqiptare nën organizimin e Komunitetit Shqiptar Myslimanë në Austri (ALKIG) janë nisur për në vendet e shenjta për ta kryer haxhin. Hanxhinjtë do të udhëtojnë me aeroplan direkt prej Vjenës në Xhidde. Numri i hanxhinjve këtë vite është 45 haxhi të cilët janë te pajisur me viza te haxhit ashtu siç kërkohet me rregulla administrative për organizimin e haxhit, kanë udhëheqës hoxhën e nderuar Usama ef Alimin dhe do te jenë ta akomoduar ne hotelet komode afër Qabesë në Mekke dhe afër xhamisë se Pejgamberit as ne Medine. Një numër i madhe i familjarëve dhe miqve i përcollën ata nga aeroporti i Vjenës. ALKIG ju dëshiron haxh te pranuar dhe është falënderues për të gjithë këta haxhi qe kanë zgjedhur institucionin e vetëm zyrtar fetar për shqiptaret myslimanë e Austrise për ta kryer haxhin.