NËNTË POROSI SI TË SILLESH ME NJERËZIT!!

Këto janë nëntë porositë nga surja Huxhurat se si të sillesh me njerëzit!!

1. Sigurohuni mirë për saktësinë e lajmit!

2. Pajtoni mes njerëzve!

3. Jini të drejtë dhe të paanë në gjykim!

4. Mos u tallni me të tjerët!

5. Mos e nënçmoni njëri-tjetrin!

6. Mos e qesëndisni njëri-tjetrin me nofka (të këqija)!

7. Mënjanoni shumë dyshime!

8. Mos e spiunoni njëri-tjetrin!

9. Mos e përgojoni njëri-tjetrin!

Nga  arabishtja: Irfan JAHIU