nena-shqip-2yhp9yn1hzbxq5a48434zk

NËNËS I DIGJET SHPIRTI PËR TY!

Nëna më jepte pjesën e saj të ushqimit dhe derisa e përcillte orizin nga pjata e saj në pjatën time më tho­shte: Biri im, haje këtë oriz se unë nuk jam e uritur!

Biri im, gjithashtu haje këtë peshk, a po harron se unë nuk e ha peshkun!

Biri im, nuk jam e lodhur!

Biri im, ti pi se unë nuk jam e etur!

Pastaj, refuzoi pas vdekjes së prindit tim të martohet me burrë tjetër duke thënë: Nuk kam nevojë për dashuri!

Kur refuzoi të braktis punën, ia veçova një pjesë të rrogës sime, por refuzoi ta merr duke thënë: Biri im, ruaje pasurinë tënde se unë kam sa për nevojat e mia!

Kur gjendja ime u përmirësua kërkova që të banojë me mua, mirëpo nuk deshi të më ngushtojë, dhe më tha: Biri im, unë nuk jam e mësuar të jetoj jetë kom­forte!

Nëna u plak dhe e arriti moshën e pleqërisë, e u sëmurë nga kanceri, shkova ta vizitoj, fillova të qaj dhe kur më pa ashtu, më tha: Biri im, mos qaj! Unë nuk ndjej dhembje!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU