A ground staff unloads the Covid-19 coronavirus medical supplies from France, upon the arrival of a cargo plane at the Indira Gandhi International Airport in New Delhi on May 2, 2021. (Photo by Money SHARMA / AFP) (Photo by MONEY SHARMA/AFP via Getty Images)

Ndihmat mjekësore franceze nisen për në Indi

Franca nga Parisi ka nisur oksigjen dhe ndihma tjera mjekësore për të cilat ka jashtëzakonisht nevojë India.

“Kjo është gjëja më e bukur. Kjoo tregon solidaritetin nga shumë francezë”.

“Ekziston vetëm një zgjidhje për të luftuar virusin: solidariteti dhe bashkëpunimi”, tha nga Ministria e Jashtme në Francë, Jean-Baptiste Lemoyne, shkruan CNN, transmeton Klan Kosova.

Dërgesa përfshin tetë gjeneratorë me kapacitet të lartë të oksigjenit, të cilët secili mund të sigurojë një vlerë oksigjeni prej një viti për 250 shtretër, oksigjen i lëngshëm për 2 mijë pacientë për pesë ditë dhe 28 ventilatorë dhe pajisje për njësitë e kujdesit intensiv, tha ambasadori francez në Indi Emmanuel Lenain javën e kaluar në Twitter.

Gjeneratorët e oksigjenit – të prodhuar nga kompania franceze Novair – “do t’u mundësojnë spitaleve të prodhojnë oksigjenin e tyre dhe, ç’është më e rëndësishmja, do të thotë që ata nuk do të duhet të blejnë më oksigjenin e tyre”, tha Drejtori Ndërkombëtar i Novair, Jean-Pierre Berlioz.

“Ne kemi ndërtuar këto tetë njësi në një kohë rekord, një arritje e vërtetë,” tha Berlioz.

“Kjo do të shpëtojë jetë, kështu që ne jemi tepër krenarë për të.”

Për më tepër, kontejnerët e lëngshëm të oksigjenit do të mbushen nga një kompani franceze në Katar dhe do të dërgohen në Indi me anije në ditët në vijim, sipas Lemoyne.