MËSOI KËTO TRI GJËRA PËR GRUAN!!

– Tri gjëra e bëjnë gruan mbretëreshë:

1. Kur e fiton pasurinë me dorën e saj.

2. Kur e lind fëmijën e parë dhe bëhet nënë.

3. Kur e vesh fustanin e bardhë dhe bëhet nuse.

– Tri gjëra e bëjnë gruan të qanë:

1. Shprehja e egër lënduese.

2. Humbja e atij që e donë

3. Rikujtimi i momenteve kur ishte e lumtur, dhe e humbi atë lumturi.

– Tri gjëra gruan e vrasin:

1. Dhënia përparësi gruas tjetër para saj.

2. Zhdukja e ardhmërisë së saj.

3. Largimi i prindërve dhe i fëmijëve të saj

– Tri gjëra e bëjnë që gruaja të largohet nga jeta e ndokujt dhe të mos kthehet më:

1. Tradhtia.

2. Braktisja e saj.

3. Konflikti i tepërt me të.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU