IMG_8630

Me sa ujë duhet të merrni ilaçet tuaja?

Mos merr shumë tableta e pilula ilaçesh me pak ujë. Merr pilula me një gotë të plotë ujë për t’u siguruar që ato të zbresin në stomak.

Duke pire ilaçet me ujë shume keni një mundësi shtesë që të hidratoheni. Pirja e një gote të plotë me ujë gjithashtu ndihmon që ilaçi të mos ngecë në ezofag dhe ta acarojë atë. Ndihmon trupin tuaj gjithashtu të absorbojë më mirë vitaminat e tretshme në ujë.