Mbron enët e gjakut

Vaji i hudhrës ndihmon në mbajtjen larg të arteriosklerozës dhe sëmundjeve të tjera kardiovaskulare. Ai mbron enët e gjakut dhe zemrën, kontribuon në tensionin normal të gjakut, duke e mbajtur atë në kufirin e normales, normalizon kufirin e kolesterolit në gjak, mbron muret e enëve të gjakut, pengon formimin e topthave të gjakut dhe gëlqerimin e enëve të gjakut si dhe nxit dhe e rrit qarkullimin e gjakut në organizëm. Vaji i hudhrës po ashtu e forcon tretjen dhe përtërin florën e zorrëve. /Zëri/