KY BURRË IDEAL!!

Përcillet nga një vëlla muslimanë, se rrugës duke u kthyer për në shtëpi, erdhi deri te në një mosmarrëveshje mes tij dhe gruas së vet. Kjo nuk ishte hera e parë që ziheshin njëri me tjetrin, edhe më herët kishin pasur mospajtime me veti. Mirëpo këtë herë, gruaja kërkoi nga burri i saj ta divorcon. Kjo e zemëroi tejmase burrin. Ai e nxori një letër nga xhepi dhe në të shkroi: “Po … unë filan filani … e pohoj edhe atë me vetëdije të plotë … se gruan time e mbaj si grua … dhe nuk e zëvendësoj asnjëherë me grua tjetër!!”. 

E mori letrën dhe e vendosi në zarf dhe ia dorëzoi gruas së vet … dhe doli nga shtëpia i zemëruar …

Gruaja nuk dinte gjë se çka ka në brendësinë e zarfit, dhe kur e pa se kishte ra në një pozitë të pa lakmuar, nuk dinte se çka të bën … ku të shkon dhe çka të thotë? Si erdhi deri te divorci?! Të gjitha këto pyetje i silleshin dhe i përsëriteshin në mendjen e saj!!

Papritmas burri hyn në shtëpi … dhe menjëherë shkon në dhomën e tij, pa mos ia thënë gruas asnjë një fjalë. 

Ajo kur e pa, i shkoi pas deri në dhomë … filloi të troket në derë … kurse burri me një zë të lartë ia ktheu, se çka dëshiron?!

Gruaja iu përgjigj me zë të ulët dhe të thyer: Të lutem, hape derën, dëshiroj të flas me ty!!

Pas disa minutave dhe pas disa trokitjeve në derë, burri e hapi derën e dhomës së tij … dhe gruaja kërkoi nga ai ta pyet ndonjë dijetar për problemin e saj … dhe se ajo është e penduar, edhe atë fortë … dhe se ajo çka ndodhi ka qenë gabim … dhe se ajo nuk e ka pas për qëllim atë!!

Burri ia kthehu: Ti a je e penduar dhe atë vjen keq për atë që ndodhi?!

Gruaja ia kthehu: Po, po, si jo!! Pasha Allahun, unë nuk e pata për qëllim atë që e thash. Mua më vjen shumë keq për atë që ndodhi dhe nuk do ta përsëris më fare me lejen e Allahut!
Burri i tha: Merre zarfin dhe hape dhe shiko se çka ka në brendësinë e tij!

Gruaja e hapi zarfin dhe kur e lexoi letrën, nga gëzimi i madh e përqafoi të burrin dhe tha: “Pasha Allahun, kjo fe është madhështore … divorcin e bëri të jetë në dorën e burrit … po të kishte qenë në dorën e gruas, deri më tani do të kisha divorcuar 20 herë”.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU