zemra

KUR E DO NJË GRUA BURRIN E SAJ?!

– E pyeti një burrë një njeri të urtë dhe të mençur duke i thënë: Si ta di se gruaja ime më do?

– Iu përgjigj duke i thënë: Ajo nëse i vepron këto katërmbëdhjetë vepra je i sigurt se ajo të do.

– Burri tha: E cilat janë ato vepra?

-Iu përgjigj duke i thënë:

 1. Ajo e do jetën tënde dhe i do ata që të duan.
 2. Ajo nuk zemërohet kur e kundërshton në mendime.
 3. Ajo ndikohet nga hidhërimi dhe pikëllimi yt.
 4. Ajo gjithmonë tenton të krijojë momente që me ty të flet.
 5. Ajo këshillohet me ty çdoherë kur tenton që ta bëjë një vepër apo të merr një vendim.
 6. Ajo gëzohet për dhuratën që ia dhuron sado qoftë ajo e thjeshtë.
 7. Ajo tenton që ta lehtësojë gjendjen apo vullnetarisht të veprojë diçka nga veprat e tua.
 8. Ajo pikëllohet kur ti mungon.
 9. Ajo përkujdeset të veprojë çdo gjë që ty të kënaq dhe nuk e përsërit atë vepër që ty të hidhëron.
 10. Asaj nuk i pengojnë të hyrat e tua materiale të dobëta.
 11. Ajo i duron pengesat për hir tëndin.
 12. Ajo tenton që të të shoqërojë në mendime dhe në preokupime dhe tenton të depërtojë në botën tënde dhe të përkujdeset për punën tënde.
 13. Asaj nuk i vjen turp nga puna dhe veprimtaria jote.
 14. Ajo të ndihmon që sa më tepër t’i afrohesh Allahut dhe ta adhurosh dhe t’i nënshtrohesh Atij.

– Nëse këto vepra i vepron atëherë dije se ajo të dojë.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU