Këta janë fituesit e Çmimit Nobel për Kimi

Tre shkencëtarë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës (SHBA), Britanisë së Madhe dhe Zvicrës janë fitues të Çmimit Nobel në sferën e Kimisë, për zhvillimin e mikroskopisë krio-elektonike, transmeton Anadolu Agency (AA).

Shpërblimi financiar prej nëntë milionë krunave suedeze (rreth 1.1 milionë dollarë) do ta ndajnë Jacques Dubochet, Joachim Frank dhe Richard Henderson.

Që të tre prej tyre u shpërblyen për përparimin e tyre të madh në studimin e pjesëve të vogla të elementeve mbi të cilat bazohet jeta.