verschmutztes-auto-dreck-und-schmutz-verringern-die-lichtleistung-der-scheinwerfer-enorm--780x439

Kështu mund të kujdeseni për makinën tuaj në mënyrë efektive në dimër

Shumë shoferë ndalojnë të kujdesen për makinën e tyre në dimër. Sidoqoftë, ky është një gabim. Për shkak se mungesa e pastrimit  ndikon në sigurinë tuaj.

Ekspertët kërkojnë hollësi, veçanërisht në sezonin e ftohtë. “Pastrimi i rregullt është veçanërisht i rëndësishëm në dimër”, thotë Shoqata Qendrore e Industrisë Gjermane të Automjeteve (ZDK).

Gjëja kryesore është heqja e shtresës së kudondodhur të papastërtisë dhe kripës me të cilën makina mbushet pothuajse çdo ditë në dimër. Megjithatë, kjo nuk është vetëm një çështje e optikës. Pastrimi i rregullt gjithashtu shërben për sigurinë, sipas ZDK, transmeton Telegrafi.

Pastroni dritat e përparme dhe të pasme

Velloja gri gjithashtu mbulon dritat e përparme dhe dritat e pasme dhe dëmton shkëlqimin e tyre: Sipas një studimi nga TÜV Rheinland, diapazoni i dritave zvogëlohet deri në 77 për qind, dhe në vend të 50 metrave, një dritë shkëlqen vetëm rreth dhjetë metra.

Nëse gjithsesi lani makinën tuaj rregullisht, ekspertët e ZDK-së ende ju këshillojnë të shikoni termometrin: “Sigurisht, nuk është e këshillueshme që të lani makinën tuaj nëse temperaturat janë nën zero gjatë gjithë ditës”. Sidoqoftë, kjo nuk është një justifikim për njerëzit dembelë, shoqata vazhdon: “Në shumicën e rajoneve të Evropës midis nëntorit dhe marsit, mbizotëron moti i lagësht dhe i ftohtë me temperatura rreth ngrirjes”.

Sidoqoftë, ata rekomandojnë një program me tharjen kur lani makinën: sa më pak ujë që mbetet në makinë, aq më mirë është. Sidomos pasi papastërtitë e reja nuk kapen aq lehtë dhe aq shpejt.

Ju gjithashtu duhet të mendoni për brendësinë herë pas here dhe, mbi të gjitha, të merrni parasysh lagështinë: Largojeni borën nga këpucët para se të futeni, largoni veshjet e lagura ose pajisje sportive në bagazhin, kështu ju do të siguroni ajër të thatë në automjet dhe kjo parandalon që dritaret të avullojnë ose madje të ngrijnë nga brenda.

Dukshmëria e mirë është gjithashtu një detyrë qytetare për shoferët, paralajmërojnë ekspertët: Sipas ZDK, një sistem larës xhamash të ngrirë, të tilla si ngasja me goma verore në kushtet e rrugës dimërore, mund të dënohen me gjobë. /Telegrafi/

Shopping Basket
IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH