Kanada, shfaqet filmi “Një Natë në Al-Aksa” i cili shpjegon përjetimet në Palestinë

Kanada, shfaqet filmi “Një Natë në Al-Aksa” i cili shpjegon përjetimet në Palestinë

Filmi “Një Natë në Al-Aksa” me regji të Abrar Hussain shfaqet në Kanada me qëllim për të informuar komunitetin ndërkombëtar për përjetimet në Palestinë, raporton Anadolu Agency (AA).

“Islamic Relief Canada”, një nga organizatat kryesore të ndihmës humanitare në Kanada, ka filluar shfaqjen e filmit në vend për t‘i shpjeguar komunitetit ndërkombëtar dhunën që ushtarët izraelitë kanë kryer në javët e fundit kundër muslimanëve palestinezë në Kuds, Gaza dhe Bregun Perëndimor.

Filmi i vitit 2019 “Një Natë në Al-Aksa” fillimisht është shfaqur në qytetin Hamilton.

Koordinatori i aktiviteteve donatore të “Islamic Relief Canada”, Ibtihaj Khan lidhur me shfaqjen e filmit që organizohet në partneritet me Shoqatën e Muslimanëve Hamilton në një deklaratë për AA tha se “Qëllimi ynë më shumë sesa të mbledhim ndihmë për Palestinën, është të rifreskojmë memoriet dhe të rrisim ndërgjegjësimin”.

Ndërsa edhe imami i xhamisë Mountain në Hamilton, Mesud Tora tha se Palestina është plaga e botës islame që rrjedh gjak.

Duke iu referuar ngjarjeve që kanë përjetuar vendasit 120 vite më parë në shkollat konviktore të kishës, të cilat janë bërë axhenda numër 1 në Kanada, ai tha se “Edhe sot në botën moderne, vetëm dy javë më parë u masakruan përpara syve të botës së civilizuar njerëz të pafajshëm, përfshirë 66 fëmijë. Shoqëria moderne duhet të nxjerrë mësime nga përjetimet në qytetet e Kudsit, Gazës dhe Palestinës”.

Filmi “Një Natë në Al-Aksa” që shumë familje e shikojnë me fëmijët e tyre, do të shfaqet gjatë gjithë verës në qytete të ndryshme në formën e një kinemaje në ambient të hapur (kinema verore).