Jeni duke humbur motivimin për të vrapuar? Motivohuni me këto katër këshilla

Ndiheni të lodhur dhe jeni shumë afër për të hequr dorë nga vrapimi krejtësisht? Nuk jeni të vetmit!

Normalisht se ndoshta vetëm ju nevojitet një ditë pushim, dhe kjo është gjëja e duhur për ta bërë, transmeton Telegrafi.

Por nëse kjo nuk ka të bëjë me lodhjen fizike që po e ndjeni, por ka të bëjë me motivimin që po ju bie, atëherë ueb sajti i çiklizmit ‘Strava’ ka disa këshilla për ju.

Të dhënat nga anëtarët e këtij sajti (po flasim për 1 milion atletë të rinj që i bashkohen kësaj platforme çdo 40 ditë) sugjerojnë disa mënyra përmes së cilave do ta gjeni motivimin që ju duhet.

Ushtroni me miqtë: rrjeti social i atletëve sugjeron se ushtrimi me miqtë shpie që njerëzit të jenë 22 për qind më aktivë sesa kur ushtrojnë vetë.
Bashkojuni një klub fitnesi: ndryshe nga ushtrimi me miqtë, regjistrimi në një klub shpie në 46 për qind rritje të energjisë.
Vendosni një qëllim: Vendosja e një qëllimi të caktuar luan rol të madh, dhe efekti nuk hiqet edhe kur ta arrini atë synim!
Ushtroni në mëngjes: njerëzit të cilët janë rregullisht aktivë janë më të prirë të ushtrojnë në mëngjes. Nuk dihet arsyeja për këtë, por një hipotezë thotë se njerëzit përtojnë të ushtrojnë kur bie terri! /Telegrafi/