JEHUDIU PERFID DHE KADIU I  MENCUR

Një jehudi, ia shiti një fshatarit Musliman një pus(bunarë)
Pasi ia mori paratë,shkon përsëri tek bunari,kur fshatari don të nxjerrë ujë nga bunari,jehudiu i thotë:mos nxjer ujë nga pusi,nëse donë të nxerrish ujë duhet të paguash.Fshatari ia kthenë:po ti e shite bunarin dhe ky është i mi.jehudiu ia kthenë:po unë të shita bunarin por jo ujin.
Fshatari e paditi tek Kadiu,dhe jehudiu i thotë kadiut:unë ia kam shitur bunarin por për ujin skemi përmendë asgjë.
Atëherë kadiu i thotë jehudisë:ti pra ti ose nxerre ujin nga bunari e liroja njeriut bunarin, ose paguaj qira për ujin që rrin në bunarin e tij.
Jehudiu u habit nga ky gjykim,dhe u detyrua që të tërhiqet nga hilja e tij,
dhe ta lë njeriun rahat.

Shkruar nga hoxhë Zekerija Bajrami.