Ja shenjat që tregojnë se vuani nga alergjia

Simptomat e alergjisë ngjajnë me simptomat e sëmundjeve të tjera dhe kjo është një arsye që na pengon të gjejmë trajtimin e duhur për reaksionet alergjike.

Por duhet të keni parasysh se 3 shenjat kryesore të alergjisë janë:

Kollitje e vazhdueshme – Nëse keni kollë të ftohtë pa dhembje fyti e inflamacione të tjera atëherë është shenjë e alergjisë.

Skuqjet e lëkurës – Gjatë stinës së verës skuqjet shkaktohen nga pickimi i mushkonjave, por edhe nga nxehtësia. Gjithsesi duhet të dini se edhe mushkonjat shkaktojnë reaksion alergjik.

Sy të ënjtur dhe kruajtje – Një nga reaksionet më të shpeshta alergjike janë inflamacionet në sy si dhe ënjtjet. Kjo vjen si pasojë e polenave dhe ushqimeve.

KËSHILLA:

Mbani shënim të gjitha simptomat alergjike në mënyrë që doktori juaj të kuptojë llojin e reaksionit.

Mbani gjithmonë ilaçe alergjie me vete.