Ja pse s’duhet të mbani kurrë çokollatën në frigorifer

Çokollatat nuk duhet të mbahen kurrë në frigorifer edhe në ditët e ngrohta ka paralajmëruar një ekspert i kësaj fushe.

Kjo ndodh sepse temperaturat më të ulëta mund ta prishin shijen e shijshme të saj.

Luka Owen Smith, i cili është një ekspert për trajtimin ushqimeve të ëmbla i cili zotëron një dyqan në internet i quajtur Bar Çokollatë, ka folur për të “dashuruarit” pas çokollatës.

”Temperaturat jashtëzakonisht të ftohta mund të bien me temperamentin, aq sa mund të nxisin temperaturat e nxehta tek çokollata”.

Pra, si t’a kurseni çokollatën tuaj nga shkrirja? Sipas Smithit, trajtimi duhet të mbahet në mënyrë ideale, në një vend të errët, të freskët dhe të thatë.

Një dollap në mes 10 dhe 20 gradë C mund të jetë temperatura perfekte. Por nëse temperaturat brenda arrijnë 28C ose më lart, atëherë njerëzit nuk kanë mundësi tjetër përveçse ta hedhin në mbeturina.

“Nëse është shumë e nxehtë, atëherë frigoriferi juaj është i vetmi opsion, por që nuk është mirë për çokollatën”, tha Smith, shkruan Ora.