Gjeniu i braktisur që ngriti në këmbë Kinën (Foto)

Mjaft i zoti në matematikë, sfidon dhe temperaturat disa gradë nën zero duke ecur një orë për në shkollë, për të dhënë provimin.

 Vogëlushi, i cili thotë se është në klasën e tretë ka mbërritur në shkollë me flokët dhe qerpikët e bardhë, të ngrirë nga bora, teksa termometri shënonte -9 gradë Celcius dhe në shkollë nuk kishte ngrohje.

Ai ka një histori mjaft prekëse, në një zonë rurale të Kinës, e cila pasi u bë publike nga People’s Daily Online, mjaft njerëz u ofruan ta ndihmonin. Babai i tij punonte emigrant në një qytet tjetër, ndërsa nëna e kishte braktisur. Ai jeton me të motrën dhe gjyshen.

Mësuesit rrëfejnë se është një fëmijë mjaft i mbarë dhe absolut në matematikë, ku në provim kishte marrë notë maksimale.