11659369_1605800059689926_3118347886738769683_n1

DUA QË DHEMBJEN TA NDJEJMË TË DY BASHKËRISHT!

Burri e shoqëronte gruan në dhomën e lindjes, e kur e pa se ajo ndjen dhembje, e vendosi dorën brenda gojës së saj dhe i tha: Nëse ndjen dhembje, shtrëngoje dorën time me dhëmbët e tua!

Me të vërtetë, ajo çdo dhembje që e ndjente ia shtrëngonte dorën me dhëmbët e saj!

Pasi që doli nga salla e lindjeve, i pëshpëriti në vesh: Pse e bëre këtë?!

U përgjigj: Sepse të dua dhe nuk dua që ta ndjesh dhembjen vet, pa mos e ndjerë edhe unë.

E vendosa dorën time duke qenë i bindur se, me sa fuqi do ta shtrëngosh dorën time dhe unë do ta ndjej dhem­bjen e shtrëngimit tënd, aq është edhe fuqia e dhembjes që ti e ndjen.

Këtë e bëra sepse të dua shumë, sinqerisht të kam dashur, dhe me lejen e Allahut, gjithmonë kam për të dashur!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU