DISA GABIME QË VEPROHEN GJATË RAMAZANIT

 1. Braktisja e lutjes para namazit të akshamit.

 2. Vonimi i iftarit derisa të kryhet ezani (prej sunetit është përshpejtimi i tij).

 3. Falja e namazit të akshamit në shtëpi dhe jo në xhami me xhemat.

 4. Teprimi në ushqim dhe pije.

 5. Humbja e kohës në gjëra të kota në mes dy namazeve, të akshamit dhe jacisë.

 6. Mosplotësimi i namazit të teravive me imam.

 7. Shpërfillja e syfyrit.

 8. Braktisja e lutjes në kohën e syfyrit.

 9. Shkujdesja nga gjallërimi i natës së Kadrit (qëllimi është për 10 netët e fundit).

 10. Shkujdesja nga leximi i Kuranit dhe të përfunduarit e tij.

 11. Mos kalitja e fëmijëve që të mësohen të agjërojnë.

 12. Falja e namazit vetëm se gjatë muajit të Ramazanit dhe braktisja e tij jashtë Ramazanit.

 13. Të preokupuarit me filma dhe seriale.

 14. Të fjeturit e tepërt gjatë ditës dhe ndeja gjatë natës duke e kaluar në gjëra të padobishme.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU