portrait_of_a_rose_by_crisiscorps

DHJETË POROSI NGA GRATË PËR BURRAT!!

O ti burrë, gruaja është me ndjenja të buta dhe në shpirt e ndjeshme. Nga ti, kërkohet të sillesh me të me butësi dhe të jesh më romantik. Nëse nuk e di se si, ajo në vazhdim t’i drejton dhjetë këshilla romantike, për të cilat ti ke nevojë për to:

  1. Mos tento ta gënjesh gruan, ngase ajo, do ta dallojë se e gënjen nga zëri yt!
  2. Mos e anashkalo gruan, kur ajo, më së shumti ka nevojë për ty!
  3. Mos e pyet për atë se sa ty të do, vetëm se atëherë, kur ti i pari ia paraqet asaj dashurinë tënde që e ndjen ndaj saj!
  4. Mos e tradhto gruan! Zemra e saj është si qelqi, nëse thyhet nuk mund më të rikthehet në formën e saj të mëparshme!
  5. Nëse gruaja qesh, dije se ajo në shoqërimin tënd rehatohet!
  6. Nëse ajo të thërret, dije se ajo ka qenë e pikëlluar dhe ka dashur ta dëgjojë zërin tënd që të qetësohet, edhe pse ajo nuk ta ka shprehur pikëllimin e saj!
  7. Nëse ajo është e lumtur, ti shoqëroje në lumturinë e saj. Nëse është e pikëlluar, pyete që ta qetësosh, e jo për t’i dhënë zgjidhje!
  8. Zemra e gruas nuk e do një burrë, vetëm se atëherë kur i beson atij!
  9. Gruaja, shumë rëndë e shfaq mërzinë e saj, dhe nëse e sheh se nga sytë e saj i rrjedhin lot, dije se ajo është në gjendje të rëndë mërzie!
  10. Dhe për në fund, bëhu për gruan shoku më i sinqertë, baba i mëshirshëm dhe vëlla i butë. Nëse ajo lidhet me ty, dije se ajo ka sakrifikuar njerëzit më të shtrenjtë të saj dhe zgjodhi shoqërimin tënd, para shoqërimit të tyre!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU