Çka ndodhë nëse pimë ujë në bark të zbrazur

Në Japoni njerëzit zakonisht pinë ujë menjëherë pasi të zgjohen.

Shumë studime kanë konfirmuar anën pozitive të këtij zakoni. Kjo rutinë e mëngjesit ka efekte shëruese dhe jep rezultate pozitive në lidhje me sëmundje të ndryshme serioze.

Ka të dhëna se nëse pimë ujë në stomakun bosh mund të jetë shumë e dobishme në trajtimin e sëmundjeve të shumta, duke përfshirë:

Dhimbje të kokës,
dhimbje në çdo pjesë të trupit,
çrregullime kardiovaskulare
takikardi,
epilepsi,
nivelet në rritjen e yndyrës në gjak,
bronkit,
astmë,
tuberkulozë,
meningjitit,
veshkave dhe traktit urinar
të vjella,
gastrit,
diarre,
hemorroide,
diabet,
kapsllëk,
sy dhe problemet me të pamurit,
sëmundje të mitrës,
çrregullime menstruale,
sëmundjeve dhe kushtet që ndikojnë në vesh, hundë dhe fyt.

Metoda e trajtimit:

1. Para se të ngriheni nga shtrati për t’i larë dhëmbët, pini 4×160 ml ujë.
2. Lani dhëmbët dhe gojën, por mos hani asgjë për 45 minuta.
3. Pas 45 minutave mund të hani dhe pini normalisht.
4. 15 minuta pas mëngjesit, drekës dhe darkës, mos hani dhe mos pini asgjë për 2 orë të tëra.
5. Ata që janë të moshuar, apo të sëmurë, dhe nuk kanë mundësi që t’i pinë 4 gota ujë në fillimin e terapisë, le të përpiqen dhe le të fillojnë dalëngadalë, me nga një gotë, pastaj nga 2, deri sa ta arrijë normën e 4 gotave në ditë.
6. Kjo metodë e trajtimit do të shëron të sëmurit, kurse të tjerët që do ta praktikojnë do të kanë një jetë të shëndetshme.

Në vijim ju sjellim numrin e ditëve për trajtimin e nevojshëm për të shëruar/kontrolluar/dhe regulluar këto sëmundje:

1. Presioni i lartë në gjak (30 ditë)
2. Lukthi dhe stomaku (10 ditë)
3. Diabeti (30 ditë)
4. Kapsllëku (10 ditë)
5. Kanceri (180 ditë)
6. TB (Tuberkuloza) (90 ditë)
7. Artriti, pacienti duhet të ndjekë trajtimin e mësipërm vetëm për 3 ditë në javën e parë, duke filluar nga java pas kësaj do të vazhdon trajtimin 2 ditë në javë.

Kjo metodë e trajtimit nuk ka efekte anësore, por gjatë trajtimit mundet që njeriu vetëm të urinojë më shumë se normalja.

Është më mirë për ne që të vazhdojmë me këtë dhe ta bëjmë këtë procedurë shprehi në jetën tonë. Pra pini ujë, qëndroni të shëndetshëm dhe aktiv.