1784010-780x439

Arabia Saudite do të hapë kufijtë tokësorë, detarë dhe ajrorë – që nga 17 maji

Arabia Saudite do të hapë kufijtë e saj tokësorë, detarë dhe ajrorë – plotësisht që nga e hëna, 17 maj, njoftoi Ministria e Brendshme të dielën.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ministria tha se të gjithë qytetarët e imunizuar do të lejohen të udhëtojnë jashtë Mbretërisë nga ora 1:00 e mëngjesit më 17 maj.

Qytetarët që janë lejuar të udhëtojnë përfshijnë ata që kanë marrë dy doza të vaksinës kundër coronavirusit ose ata që kanë kaluar 14 ditë pasi kanë marrë dozën e parë të vaksinës.

Autoritetet u kanë bërë thirrje qytetarëve të bëjnë kujdes maksimal ndërsa udhëtojnë në vendet me rrezik të lartë, ku sëmundja po përhapet me një shkallë më të lartë.

Këto janë kategoritë që do të lejohen të përfitojnë nga vendimi për heqjen e pezullimit të udhëtimit jashtë Mbretërisë:

Së pari: Qytetarët që morën dy doza të vaksinës kundër coronavirusit ose ata që kaluan 14 ditë pasi morën dozën e parë të vaksinës siç konfirmohet nga të dhënat e paraqitura në Aplikacionin Tawakkalna.

E dyta: Qytetarët që janë rikuperuar nga infeksioni i coronavirusit, me kusht që të kenë kaluar më pak se gjashtë muaj që nga infektimi i tyre siç konfirmohet nga të dhënat e shfaqura në Tawakkalna App.

E treta: Qytetarët nën moshën 18 vjeç, me kusht që të paraqesin para udhëtimit një polisë sigurimi të miratuar nga Banka Qendrore Saudite, që mbulon rreziqet e COVID-19 jashtë Arabisë Saudite në përputhje me udhëzimet e njoftuara nga autoritetet përkatëse.

Siç thuhet më tej, këta njerëz duhet të qëndrojnë në karantinë në shtëpi për një periudhë prej shtatë ditësh pas kthimit në Mbretërinë dhe një test PCR do të merret në fund të periudhës së karantinës, ndërsa fëmijët nën moshën tetë vjeç përjashtohen nga testi PCR.

Direktivat në lidhje me këtë kategori të qytetarëve mund të ndryshohen në përputhje me udhëzimet e Ministrisë së Shëndetësisë. /Telegrafi/