Afrikë – Miliona fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë, 160 milionë janë të detyruar të punojnë

Afrikë – Miliona fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë, 160 milionë janë të detyruar të punojnë

Në Afrikë miliona fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë për shkak të llojit të ri të epidemisë së koronavirusit (Kovid-19) dhe konflikteve të armatosura.

Në një deklaratë me shkrim të bërë nga organizata e të drejtave të njeriut “Save the Children”, iu bë thirrje qeverive dhe organizatave ndërkombëtare për të krijuar një mjedis të përshtatshëm për fëmijët për të shkuar në shkollë.

Në deklaratë shkruhet: “Miliona në Afrikë fëmijë nuk mund të shkojnë në shkollë për shkak të llojit të ri të epidemisë së koronavirusit (Kovid-19) dhe konflikteve të armatosura.”

Duke theksuar se sistemi arsimor ka mbetur prapa për shkak se fëmijët  nuk mund të shkojnë në shkollë, në deklaratë u bë thirrje për ndërmarrjen e hapave të nevojshme për të parandaluar këtë situatë.

Në të gjithë botën ka rreth 160 milionë fëmijë që punojnë.

Afrika është rajoni gjeografik ku puna tek fëmijët është më e përhapur. Në Afrikë, një në 5 fëmijë është i detyruar të punojë.