FreemengoldennawabibiscuitchainformenFM017_3@2x-696x696

A mundem ta dhurojë për sadaka dhuratën e burrit pa mos i treguar atij?

Pyetja:

A mundem ta jap si sadaka një qafore të arit që ma ka dhuruar burri im, pa mos e ditur ai?

***

Përgjigjja:

Po, ju mund ta dhuroni atë si sadaka dhe të veproni si të doni ju me të ngase tashmë është pronësi e jotja. Mirëpo nëse ka ndonjë vlerë sentimentale për burrin tuaj ju nuk duhet të ia thyeni zemrën atij, edhe pse e keni të lejuar të veproni si të doni me pasurinë tuaj.

Shejh Asim El Hakim