IMG_8623

A lejohen lodrat kukulla për fëmijë?

Pyetja:

A lejohen lodrat kukulla për fëmijë?

***

Përgjigjja:

Ato figura që nënçmohen dhe që hidhen në tokë, që nuk ngrihen, që nuk vendosen të qëndrojnë (diku në shtëpi), dhe që nuk varen diku, çështja e tyre është e gjerë in shaa Allah.
Kur Aishja u martua me të Dërguarin e Allahut ﷺ, kishte lodra me vete, dmth., kukulla. [1] Prandaj figura që nuk respektohet dhe që hidhet, dhe që nuk madhërohet, dhe që nuk varet diku, dhe – siç thonë në vendin tonë – që nuk vendoset (nuk ruhet) në komodinë, por lihet në duart e të vegjëlve; çështja e saj është e lehtë (dmth nuk ka problem në të).

Shejh Mesh’hur el Hasen

Përktheu: Udha e Besimtarëve