Për herë të parë një musliman emërohet drejtor i revistës më prestigjioze juridike në SHBA

Për herë të parë një musliman emërohet drejtor i revistës më prestigjioze juridike në SHBA

Për herë të parë, një musliman është emëruar në krye të Law Review, revistës më prestigjioze juridike të vendit, të botuar nga Shkolla e Drejtësisë në Harvard, një nga universitetet kryesore në SHBA, transmeton Anadolu Agency (AA).

Studenti 26-vjeçar musliman Hassan Shahawy u emërua drejtor i revistës 134-vjeçare.

Shahawy, i cili ka lindur në Kaliforni nga një familje me origjinë egjiptiane, deklaroi se detyra e tij e re është e rëndësishme për të treguar rëndësinë që shkolla juridike i jep diversitetit dhe respektin ndaj traditave të tjera juridike.

Shahawy u diplomua në Harvard në vitin 2016 në historisë dhe studimet e Lindjes së Mesme dhe përfundoi një doktoratë për të Drejtën e Lindjes dhe atë Islame në Universitetin e Oksfordit.

Shahawy aktualisht merret me punime mbi popullatën e refugjatëve dhe reformën e ligjit penal në SHBA.

Ish-presidenti i SHBA-së Barack Obama kishte shërbyer si drejtori i parë me ngjyrë i revistës në fjalë në vitin 1990.