liqeni4444

25 liqenet më mahnitës në botë

Shikoni këta xhevahirë natyror që gjenden në planetin tonë të bukur. Qofshin lart në male, lugina piktoreske, ishuj të largët, apo të rrethuar me fshatra të vogla, liqenet gjithnjë hipnotizojnë dhe tërheqin mijëra turistë.

Ndër liqenet më të famshëm në botë janë shumë – por ne po ju përmendim 25 sish, që shumë portale turizmi i kanë veçuar si më mahnitës dhe më të veçantë.

25. Diga Sylvenstein, Bavari e Epërme, Gjermani

24. Liqeni Tahoe, Sierra Nevada, SHBA

23. Liqeni Prags, Tirol, Itali

22. Ubari(ose Awbari), Libi

21. Liqeni i Predilit, Itali

20. Kelimutu, Moni, Ishulli Flores, Indonezi

19. Liqeni Hallstätter, Hallstatt, Austri

18. Liqeni delle Baste, Veneto, Itali

17. Liqeni Gjende, Jotunheimen, Norvegji

16.Liqeni i Bledit, Bled, Slloveni

15. Liqeni Oeschinen, Bernese Oberland, Zvicër

14. Liqeni Schlegeis, Tirol, Austri

13. Liqenet e Parkut Kombëtar Plitvice, Kroaci

12. Liqeni Abraham, Alberta, Kanadë

11. Schönau am Königssee, Bavari, Gjermani

10. Liqeni Wanaka, Otago, Zelandë e Re

9. Liqeni Ringedalsvatnet, Preikestolen, Norvegji

8. Liqeni i Bajkalit, Siberi, Rusi

7. Liqeni Powell, Kanioni lugor në Zonën Kombëtare të Rekreacionit, SHBA

6. Liqeni Como, Lombardi, Itali

5. Hnausapollur, Landmannalaugar, Islandë

4. Liqeni Yamdrok, Tibet

3. Liqeni Moraine, Parku Kombëtar Banff National, Kanadë

2. Liqeni Situ Gunung, Java Perëndimore, Indonezi

1. Liqeni Hillier, Arkipelagu Luksoz, Australi Perëndimore