Rtv Pendimi

XHEMATLIU QË NDËRROI JETË NË XHAMI TË VJETËR TË BRESANËS

Hatullah Hajrullah Hatullahu

(25. 02. 1924 – 01. 07. 1999)

haxhi Hatullah Hatullahu u lind në Bresanë. Kishte bërë një lloj shkollimi. Katër vite ka punuar në Zyren e Vendit në Bresanë, por meqë nga aspekti fetar disa gjëra nuk i shkonin përshtati, vendosi që ta lëshojë atë lloj pune, dhe shkoi në Beograd. Atje, 17 vite punoi në ndërmarrjen ndërtimore “Kopaonik”. Dallohej për vendosmëri e seriozitet. Haxhin e ka kryer më 1972. Ndërroi jetë në xhaminë “Mehmet Kuklibeu” të Bresanës, duke falur namazin e drekës, më: 01. 07. 1999.
Ndonëse, atëherë qenë shqetësuar xhematlinjtë me rastin e kësaj vdekjeje, por sigurisht shumë nga ne do ta dëshironim për vete një vdekje sikurse të haxhi Hatullahut.
Duke përkujtuar vdekjen e tij në këto ditë e netë të ramazanit, lusim Allahun xh. sh. që haxhi Hatullahun dhe të gjithë të vdekurit tanë t’i mëshirojë dhe t’i shpërblejë me xhenetin Firdeus.

TË NGJAJSHME

IOS
ANDROID
DONACION
DËRGO MESAZH