Vjedhi 222 euro që ishin destinuar për shoqatën “Jetimat e Ballkanit”, arrestohet i dyshuari

Vjedhi 222 euro që ishin destinuar për shoqatën “Jetimat e Ballkanit”, arrestohet i dyshuari

Policia e Kosovës ka njoftuar se dje në rrugën “Jusuf Gërvalla” në Prizren, një qytetare punëtore në postë informoj policinë se një person i dyshuar e ka vjedhur një kuti më të holla të cilat ishin të destinuara për aktivitete humanitare për shoqatën bamirëse “Jetimat e Ballkanit”.

“Në lidhje më këtë rast një qytetarë në cilësinë e dëshmitarit duke e parë këtë dukuri, duke vepruar më përgjegjësi qytetare, ndaloj të dyshimtin dhe e informoj policinë mbi identitetin dhe vendndodhjen e të dyshimtit dhe policia e pati më të lehtë arrestimin e të dyshuarit. I dyshuari së bashku më dëshmitarin u dërgua në stacionin e policisë, dhe gjatë kontrollimit ju gjeten 222 (dyqind e njëzet e dy) Euro, të vjedhura nga arka humanitare.

Policia sekuestroj këto të holla në cilësinë e dëshmisë materiale. Ndërsa i dyshuari K.P i lindur në vitin 1990 u ndalua në mbajtje në afat prej 48 orë”, thuhet në njoftimin e policisë.

Për këtë rast u informua Prokurori i Shtetit i cili lëshoj aktvendimi për ndalimin e të dyshuarit. Rasti është duke u hetuar.

Polica rajonale në Prizren, është e përkushtuar të hetoj të gjitha veprat penale, ne veçanti falënderon dhe përgëzon veprimin e qytetarit i cili mori guximin të identifikoj dhe ta paraqes para policisë të dyshimtin e rastit të vjedhjes së parave të destinuara për aktivitet humanitarë.