Vizita Virtuale në Mekë, Medinë dhe Xhaminë Aksa në Ramazan

Vizita Virtuale në Mekë, Medinë dhe Xhaminë Aksa në Ramazan

Muslimanët nga e gjithë bota mund të bëjnë vizita virtuale në vendet e shenjta në Mekë, Medinë dhe Kuds (Jerusalem) në muajin e shenjtë të Ramazanit (që fillon javën tjetër).

Duke përdorur programin 3D të zhvilluar me Se-ma-for Studio, përdoruesit mund të bëjnë një turne interaktiv në Xhaminë e Madhe (Mesxhid al-Haram) në Mekë, Xhaminë e Profetit (a.s) (Mesxhid al-Nabaëi) në Medinë dhe Xhaminë Aksa në Kuds, sipas faqes së internetit Al-Araby.

Ata gjithashtu mund të vizitojnë virtualisht vendet e afërta si malin Arafat, Urën e Xhamaratit, zonën e Muzdalifes dhe ekspozitat e mbajtura në qytetet e shenjta.

Programi është në dispozicion në shtatë gjuhë: arabisht, anglisht, turqisht, persisht, urdu, atë malaje dhe indonezisht.

Vitin e kaluar, pelegrinazhi vjetor islam i Haxhit ishte i mbyllur për adhuruesit nga jashtë Arabisë Saudite për herë të parë për shkak të pandemisë së koronavirusit.

Për të hapur përvojën për muslimanët në të gjithë botën që nuk ishin në gjendje të merrnin pjesë, një kompani gjermane krijoi një përvojë dixhitale interaktive të Haxhit.

I quajtur ‘Muslim 3D’, duket si një lojë video, por në fakt është një turne virtual për stilin e jetës, historisë dhe ritualeve islame./Mesazhi.com