Unioni Botëror i Dijetarëve Myslimanë paralajmëroi për racizëm dhe diskriminim etnik

Unioni Botëror i Dijetarëve Myslimanë paralajmëroi për racizëm dhe diskriminim etnik

Ali Muhyiddin Al-Karadagi, Sekretari i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Dijetarëve Myslimanë, paralajmëroi për racizëm dhe diskriminim etnik, të cilat janë përsëri në rritje.

Karadagi në mesazhin e postuar në llogarinë e tij në Facebook, vuri në dukje se racizmi dhe diskriminimi etnik janë një rrezik i madh për njerëzimin, ndërsa shtoi se ky problem ka shkaktuar konflikte, trazira dhe poshtërime gjatë gjithë historisë.

Duke theksuar se ligjet hyjnore dhe ato ndërkombëtare ndalojnë racizmin dhe diskriminimin etnik me në krye islamin, ndërsa bëjnë thirrje që t’i kushtohet vëmendje e veçantë arritjes së barazisë njerëzore, Karadagi ftoi gjithë njerëzit që të bashkohen dhe të bëjnë çdo përpjekje për të eliminuar racizmin dhe diskriminimin etnik.

Karadagi në mesazhin e tij theksoi se racizmi është shfaqur përsëri fuqishëm nën pretekstin e luftimit të përhapjes së islamit, ndërsa shtoi se kanë paralajmëruar Perëndimin dhe të tjerët kundër racizmit dhe efekteve të tij shkatërruese në të gjithë njerëzimin, e jo vetëm për myslimanët.