image

“UNË JAM I MADH SE MUHAMEDI!”

Gjenerali tha:

– Unë jam gjeneral i forcave detare në Gjermani.

Djaloshi ia kthehu:

– Na vjen mirë dhe na nderon.

– Unë jam më i madh se i dërguari juaj, – tha gjenerali.

– Kush është i dërguari im? A e njeh atë?

– Po. Ti je mysliman dhe i beson Muhamedit, – u përgjigj gjenerali.

– Po mirë, unë jam mysliman, mirëpo çfarë të shtyri ty të pretendosh se je më i madh se ai? – e pyeti djaloshi.

– Unë mund ta rreshtoj një ushtri të plotë të përbërë nga njëzet mijë ushtarë për më pak se dhjetë minuta.

– Nëse unë ti jap dy milion njerëz sa kohë të duhet t’i rreshtosh në resht? – i tha djaloshi.

– Nëse janë nën kontrollin tim, ji i bindur se nuk do të zgjasë rreshtimi i tyre më tepër se dy orë, – u përgjigj ai.

Djaloshi ia kthehu:

– Edhe nëse nuk e flasin një gjuhë, nuk janë një moshë dhe janë nga gjitha vendet e botës?

– E pamundur është të rreshtohen kështu, – u përgjigj gjenerali duke u tallur.

– Shiko kah ekrani im, – i tha djaloshi. – Shiko ka Kibleja ime! Shiko kah shtëpia e Zotit tim! Shiko kah mysafirët e Zotit tim! Ata kanë ardhur nga të gjitha vendet e botës dhe me zërin e imamit kur thotë “rreshtohuni!”, rreshtohen rreth dy milion njerëz nga falësit e namazit, pa gjeneral ushtarak, e pa mbikëqyrës dhe pa ligj. Kjo është feja jonë! Kjo është trashëgimia e Pejgamberit tonë dhe të Dërguarit tonë me të cilin ti tallesh. Ai ka vdekur, mirëpo ligjet e tij ende vazhdojnë deri më sot dhe do të mbeten deri në Ditën e Kiametit. Nuk ka njeri më të madh se ai, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU