Sherman dhe Ryabkov diskutojnë çështjet dypalëshe SHBA-Rusi

Sherman dhe Ryabkov diskutojnë çështjet dypalëshe SHBA-Rusi

Bëhet e ditur se Zëvendëssekretarja e Shtetit e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA) Wendi R. Sherman u takua me zëvendësministrin e jashtëm rus Sergey Ryabkov në Gjenevë të Zvicrës.

Sherman dhe Ryabkov diskutuan çështje dypalëshe që të dyja palët do të diskutojnë në një takim të jashtëzakonshëm të Dialogut Strategjik të Stabilitetit (SSD) më 10 janar, tha në një deklaratë me shkrim zëdhënësi i Departamentit të Shtetit Ned Price.

“Zëvendëssekretarja theksoi angazhimin e Shteteve të Bashkuara ndaj parimeve të sovranitetit ndërkombëtar, integritetit territorial dhe lirisë së kombeve sovrane për të zgjedhur aleancat e tyre”, thuhet në deklaratë.

Citohet se Sherman i tha homologut të saj rus se Shtetet e Bashkuara do të ishin të lumtura të bënin përparim të vërtetë përmes diplomacisë.

“Shtetet e Bashkuara do të diskutojnë disa çështje dypalëshe me Rusinë në takimin e Dialogut Strategjik të Stabilitetit, por nuk do të diskutojnë sigurinë evropiane pa aleatët dhe partnerët tanë evropianë”, thuhet në deklaratë.

Zëvendëssekretarja tha se disa çështje do t’i lihen takimit të Këshillit NATO-Rusi në Bruksel të Belgjikës, më 12 janar dhe Këshillit të Përhershëm të Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) në Vjenë të Austrisë më 13 janar.