femija-696x437-1

RREGULLA NË EDUKIMIN E FËMIJËVE TANË

 1. Fëmija yt gënjen tepër: ti e llogarit ashpër.
 2. Fëmija yt nuk posedon vetëbesim: ti nuk e inkurajon.
 3. Fëmija yt flet pak: ti nuk bisedon me të.
 4. Fëmija yt vjedh: ti nuk ia ke mësuar artin e dhënies dhe flijimit.
 5. Fëmija yt është frikacak: ti atë e mbron tepër.
 6. Fëmija yt nuk i respekton të tjerët: ti atë nuk e respekton dhe nuk e ul zërin tënd.
 7. Fëmija yt gjithë është nervoz: ti nuk i lavdëron aftësitë e tij.
 8. Fëmija yt është koprrac: ti mos bashkëpuno me të.
 9. Fëmija yt e sulmon tjetrin: ti je ndaj tij i ashpër.
 10. Fëmija yt është i dobët: ti e përdor metodën e kërcënimit.
 11. Fëmija yt është xheloz: ti e neglizhon.
 12. Fëmija yt bën problem: ti nuk e përqafon dhe nuk e puthë.
 13. Fëmija yt nuk i nënshtrohet urdhrave tua: ti e tepron në kërkesa.
 14. Fëmija yt është i mbyllur në vetvete: ti je i preokupuar.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU