Punimet në rrjet: Këto vende në Kosovë, mbeten pa energji elektrike deri në 8 orë

Punimet në rrjet: Këto vende në Kosovë, mbeten pa energji elektrike deri në 8 orë

KEDS ka njoftuar për punimet në rrjet, që parashihet të kryhen nesër.

Për shkak të këtyre punimeve, disa vende do të mbesin pa energji-elektrike.

Njoftimi i KEDS:

13.12.2022

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Pejë

1.

TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Dresniku (kodi: 52000007) nga ora 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Klinë, Dresnik, Dollc dhe Gremnikë.

Arsyeja: Evitim rreziku, riparimi i shtyllës së tensionit të mesëm ( e dëmtuar nga vërshimet) në lokacionin Dresnik.

14.12.2022

Punime në projekte investive

Gjakovë

1.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Carralluka (kodi: 82082001)nga ora 09:00 deri 10:00 nga ora 15:00 deri 17:00

Vendet: rrugët: 603 Adem Jashari (një pjesë), 605 Rilindja Kombëtare (1 konsumatorë), 606 Pavarësia (1 konsumatorë), 610 Hisni Mazreku (1 konsumator); fshatrat: Carallukë, Dragobil, Drenoc, Panorc, Shkarashnikë, Tërpezë e Poshtme, Vërmicë dhe Vërmicë e Malishevës.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, largimi i urave të tensionit të mesëm.

2.

Nga NS 35/10[kV] Malishevë

NS – net 10/0.4[kV] të cilat mbesin pa tension nga ora 09:00 deri 17:00 janë:

1. NS 10/04 [kV] Vërmica I (kodi: 82082001007)

2. NS 10/04[kV] Vërmica II (kodi: 82082001008)

Vendet: Një pjesë e fshatit Vërmicë.

Arsyeja: Projekte investive, shtrirje e përçuesve, montimi i izolatorëve.

3.

NS TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10[kV] Ponosheci (kodi: 80080006) nga ora 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: fshatrat: Babaj Bokës, Dallashaj, Devë, Duzhnjë, Gusk, Jahoc, Korenicë, Madanaj, Mejë, Morinë, Nec, Orize, Ponoshec, Popoc, Ramoc, Rracaj, Rrypaj, Sheremet, Shishman, Smolicë.

Arsyeja: Projekte investive, ndërrimi i konzollave dhe izolatorëve nën tension.

Mitrovicë

1 .

Nga TS 110/10(20)[kV] Skenderaj do të ndërprehet:

LP 10kV Likovci Likovci (kodi: 74000001) nga ora 08:30 deri 12:30

Vendet: Kryshefc, Morinë, Makermal, Polluzha, Shtuticë, Likofci i Ri, Rezallë,Tushil, Rezallë e Re, Likofci, Obri e Ulët, Murgë, Plluzhinë dhe Ticë

Arsyeja: Projekte investive, zhvendosja e transformatorit egzistues nga trafokulla në trafostacionin e ri dhe energjizimi i trafostacionit me kod: 74000001013 përmes largpërçuesit të ri.

14.12.2022

Punime nga palët e treta

Prishtinë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 2 do të ndërprehet:

Dalja 20kV Dalja nr.5 (kodi: 11000076) prej orës 09:00-09:10 dhe nga ora 16:50-17:00

Vendet: rr.Muharrem Fejza një pjesë, rr.Beqir Kastrati, rr.Mbreti Genc, rr.Lot Vaku, rr.Abdullah Presheva, rr.Jakov Xoxa, rr.Nue Perlleshi dhe rr.Ahmet Korenica.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

Dalja 20kV Dalja nr.5 (kodi: 19000076) prej orës 09:00-09:10 dhe nga ora 16:50-17:00

Vendet: rr.Muharrem Fejza- një pjesë, rr.Beqir Kastrati, rr.Mbreti Genc, rr.Lot Vaku, rr.Abdullah Presheva, rr.Jakov Xoxa, rr.Nue Perlleshi dhe rr.Ahmet Korenica.

Arsyeja: Krijimi i kushteve të punës pa tension, manipulim me ndarësit e tensionit të mesëm.

3.

Nga TS 110/10(20)kV Prishtina 7 do të ndërprehet:

TS 20/04kV Nderimi Sh.p.k Armend Sami Aliu (kodi: 11000076238) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 20/04kV Dashnor Byci’Alko Group”SH.A (kodi: 11000076243) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

TS 20/04kV Dashnor Byci’Alko Group”sha (TR2) (kodi: 11000076256) prej orës 09:00 deri në ora 17:00

Vendet: rr.Ahmet Korenica ( një pjesë),rr.Teodor Muzaka ( një pjesë), rr.Ukshin Kovaqica, rr.Ndue Perlleshi( një pjesë) dhe rr.Vojislav Dancetovi.

Arsyeja: Për krijimin e sistemit hyrje/dalje, sipas pëlqimit elektro-energjetik dhe projektit të aprovuar.

Ferizaj

1.

TS 35/10kV Shtërpca do të ndërprehet:

Dalja 10 [kV] Breza (kodi: 40044003) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Hotel Breza dhe Junior, Vikendicat, Jazhinca, Sevce, Verbishtica dhe bizniset private.

Arsyeja: Përmasimi i vërejtjeve nga komisioni, sipas zgjidhjes teknike.