PIKËNISJA E LARGIMIT NGA STACIONI I PIKËLLIMIT

– Kur e gjen veten të pikëlluar dhe lotët e nxehta të rrjedhin si lum nëpër faqe rikujto:

Se ka të tjerë që janë në pikëllim më të thellë se ti.

Se çdo problem e ka edhe zgjidhjen e vet, prandaj kërko nga Allahu që të udhëzon deri tek ajo.

Se Allahu nuk të ka privuar nga diçka përveçse për të dhënë diçka më të mirë.

Se jeta nuk ndërpritet asnjëherë për shkak të një situate që e kalon apo me një dhembje që e përjeton.

Se pikëllimi është i porsalinduri i vetëm që me kalimin e kohës zvogëlohet e ti mos e rrit duke u koncentruar në të.

Se të suksesshmit janë ata që sfidat dhe situatat e jetës i shohin thjesht si probleme të përditshme jetësore dhe gjë normale.

– Pikënisja e largimit nga stacioni i pikëllimit: Pyete veten se tani çfarë do? Dhe mendo rreth asaj që e do e të bën të lumtur dhe koncentrohu në të.

Dhe lexoje lutjen e largimit të brengave dhe mërzisë me përulje dhe ki mendim të mirë për Allahun: ”O Allah! Unë kërkoj të më mbrosh nga brenga dhe mërzia, nga pafuqia dhe dembelizmi, nga frika dhe koprracia, nga zhytja në borxhe dhe nëpërkëmbja e njerëzve”.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU