PENDIMI?

Isha i vetëm dhe i zemëruar ,
Ecja ngadal dhe i dëshpëruar.
Shihja pemët e gjelbëruara,
Dhe meditoja pa pushuar.

E mendoja rrugën e kthimit
Dhe prisja çastin e agimit.
Kërkoja rrugën e besimit,
Që të punoj sipas parimit.

Unë nuk gabova dhe u pendova,
E gjeta atë që e kërkoja.
Mu hapën sytë dhe u gëzova,
Jam i lumtur që shpëtova.