12

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Kur erdhi muaji i Ramazanit, e zbulova që paska ekzistuar mundësia që të agjëroj për çdo të hënë dhe të enjte përgjatë vitit dhe se agjërimi nuk paska qenë i vështirë sikur e paramendoja.

Po ashtu paskam mundur ta lë duhanin përfundimisht, por më herët s’e paskam provuar.

M’u qartësua që bërja e hatmes për çdo muaj nuk paska qenë edhe aq e rëndë, saqë të më duket prej mrekullive, sikur që shejtani më herët ma përfytyronte.

Po çuditem me veten se si po zgjohem në Ramazan në syfyr para imsakut, kurse jashtë Ramazanit nuk mund të ngrihesha për namazin e sabahut.

M’u qartësua se fukaraja po ekzistuaka gjatë tërë vitit, a unë po e shoh veç në Ramazan!

Pasha Allahun! Ramazani është një periudhë ushtrimi ku e marrim mësimin më të madh se “ne mundemi”.

O Allah, na fal për lëshimet e tona!

Ahmed Halid et-Teufik

Nga arabishtja: Irfan JAHIU