CAMP BONDSTEEL, Kosovo -- Soldiers of the Company C, 2nd Battalion, 285th Aviation Regiment, North Dakota National Guard, fly in formation during a joint multinational training flight in Kosovo, March 8. (Photo by U.S. Army Sgt. Cody Barber, 11th Public Affairs Detachment)

KFOR-i sot stërvitje në tërë Kosovën, me helikopterë të shumtë

KFOR ka njoftuar se sot do të zhvillojë një stërvitje rutinore trajnimi që përfshinë helikopterë të shumtë në gjithë Kosovën.

Në njoftimin për media thuhet se ushtrimi do të përqendrohet në sigurimin e ndërveprimit ndërmjet të gjithë anëtarëve të KFOR-it dhe kombeve partnere.

“Ushtrimi do të përqendrohet në sigurimin e ndërveprimit ndërmjet të gjithë anëtarëve të KFOR-it dhe kombeve partnere në përputhje me mandatin e KFOR-it nga Rezoluta 1244 e Këshillit të Sigurimit të KB të vitit 1999 për të siguruar një mjedis të qetë dhe të sigurt si dhe lirinë e lëvizjes për të mirën e të gjitha komuniteteve në Kosovë”, thuhet në njoftim.