xhamia tulipan

“Hapet Xhamia, e gëzoftë shoqëria”

Ishte motoja e hapjes së Xhamis më të re në Zvicër, e cila zbukuroi qytezën e Reinachut në Kantionin e Argaut.

Karakteristika e kësaj shtëpie të Allahut, është vetë ndërtimi modern i stilit të arkitekturës europiane, por e përshtatur që nga pragu i saj me përplot elemente orientalistike e që përshkruajn edhe vetë esencën e shtepive në të cilat besojnë dhe dëshmojnë besimin të gjithë robërit e Allahut, respektivisht vetë objekti pershkruan definicionin ideor te Islamit.
E tëra kjo ju kushtua vizitoreve vendas, që me vizitat e tyre të vrejn pastërtinë e të besuarit në Zot, duke kuptuar Islamin në vepra dhe jo në rrugë.
Veçantia më e përkryer është edhe vetë emertimi i kësaj bukurie, ajo mban emrin ‘Tulipan’, emrin e një luleje karakteristike nga morfologjia e saj…

Falënderues pa masë nga Rtv Pendimi ishin të perzgjedhurit e kësaj shoqërie të mrekulluar për të gjithë ndjekësit tanë, do t’ju japen edhe disa detaje qe ndam nga triumfi i natës së Kadrit së bashku në Reinach.

Në transmetimin tonë, përjetuam edhe njëherë se sa bujar ndaj Godinave të Allahut është mërgata jonë shqiptare dhe nga mbarë hapësira e Zvicrës, dhe për rrethë, pa anashkaluar trojet tona, u tubuan mbrenda 24 orëve 1.465.300.CHF, e që tregon qartë që kjo xhami në Europe do të jetë e para e cila pas ndertimit në supet e saj nuk do të mbaj në vete borxhe dhe Huazime.

Edhe një herë i tërë stafi ynë, i Rtv Pendimit, kësaj shtëpie të Allahut në qendër të Zvicrës i uron Suksese dhe jetëzgjatje deri në ditën e gjykimit, qoftë vend ku do të mbrohen vlerat kombëtare dhe Islame, dhe ashtu si qe quajtur udhëheqsia e Xhamisë “Bukuroshja e Vendit”, e mbroftë Zoti të ngel më e bukura e vendit, për të krenuar shoqerinë dhe vet popullatën vendore !

May be an image of një ose më shumë njerëz, zyra dhe E brendshme

May be an image of 2 njerëz, people standing dhe E brendshme

May be an image of lule dhe E brendshme

No photo description available.

May be an image of E brendshme

May be an image of lule dhe E brendshme

May be an image of një ose më shumë njerëz, people standing dhe E brendshme

May be an image of qiell, natyrë, pemë dhe mal

May be an image of një ose më shumë njerëz dhe E brendshme

May be an image of E brendshme

May be an image of E brendshme

May be an image of 1 person dhe E brendshme

May be an image of ambiente të jashtme

May be an image of E brendshme

May be an image of 1 person

May be an image of ambiente të jashtme

May be an image of E brendshme