GURABIJA

2 ve
1 got te ujit vaj
1 got te ujit kos
1 tabell sheqer apo simbas deshires
1/2 pako sode buke 
te gjitha keto i perzien mire i len per 5-10 min te qendrojne dhe pastaj i hedh miell deri sa te trashet brumi ,
i ndan toptha te vegjel i rendit ne tepsi me yndyr dhe me gisht i ndrydh ne mes qe te marrin formen.