WhatsApp Image 2023-08-04 at 18.32.32

Grupi i motrave “Duhemi për All-llah” takohet për një veprim solidariteti në Prishtinë

Në një ngjarje të veçantë të organizuar nga grupi i motrave, mbi 30 motra kryesisht nga Mërgata, u mblodhën së bashku në restorantin “N Bahçe” në Prishtinë. Takimi u zhvillua me qëllim të ngritjes së mjeteve financiare për të dhuruar një umre motrës Remka nga Gjilani, e cila gjithashtu funksionon si admine e këtij grupi të veçantë.

Grupi i motrave, të cilat të gjitha janë njoftuar nga Rtv Pendimi, ndërmorën këtë veprim solidariteti si një shenjë e dashurisë dhe mbështetjes ndaj motrës së tyre Remka. Në këtë takim emocionues, u shprehën shumë dëshira për të ndihmuar dhe kontribuar në një ngjarje të rëndësishme për të.

Gjatë ngjarjes, u bisedua për shumë tema, u ndanë histori të kujtimeve të përbashkëta dhe ndjenjat e forcës së bashkëpunimit që i lidh motrat e këtij grupi të veçantë. Organizatorët e ngjarjes shprehën kënaqësinë për pjesëmarrjen e madhe dhe përkushtimin e treguar nga të gjithë për këtë shkëmbim të mrekullueshëm të energjisë pozitive.

Takimi vazhdoi me një atmosferë të ngrohtë dhe të frymëzuar, ku motrat bashkuar u premtonin njëra-tjetrës mbështetje të vazhdueshme dhe lidhje të forta miqësie. Ngjarja u bë një rast për të përforcuar ndjenjat e bashkëpunimit dhe dashurisë në mes të motrave, të cilat synojnë të krijojnë impakt pozitiv në shoqëri.

Përmes këtij veprimi solidariteti, grupi i motrave tregoi se ndihma dhe mbështetja ndaj njëri-tjetrit janë vlera thelbësore për të forcuar lidhjet e tyre morale dhe emocionale. Gjithashtu, njëkohësisht, ata shprehën respektin e tyre ndaj religjionit, duke punuar për të realizuar një umre, një ndër kërkesat e thella të besimtarëve të Islamit.

Motrat e grupit shpresojnë që ky veprim i tyre të frymëzojë edhe shumë të tjera për të ndjekur rrugën e solidaritetit dhe përkushtimit ndaj njëri-tjetrit në mënyra të ndryshme, duke ndihmuar në rritjen e vetëdijes për nevojat e të tjerëve dhe forcimin e bashkëpunimit në shoqëri.