Francë – Qeveria mbyll edhe një tjetër xhami

Francë – Qeveria mbyll edhe një tjetër xhami

Siç pretendohet në një deklaratë me shkrim nga Prefektura Sarthe, në xhaminë e frekuentuar nga një komunitet prej 300 personash ka njerëz të lidhur me “lëvizjen radikale islamike” ose simpatizantë të saj dhe në predikimet e atjeshme nxiten aktet terroriste, dhuna , urrejtja, diskriminimi, “martirizimi” (në emër të fesë) dhe vendosja e “sheriatit”.

Në këtë deklaratë, ku thuhet se xhamia ka edhe një kurs të Kuranit me 110 ndjekës, pretendohet se në kurs shpjegohet rëndësia e “xhihadit të armatosur”.

“Prandaj, me kërkesë të ministrit të Punëve të Brendshme, Gerald Darmanin, filluan procedurat e nevojshme për mbylljen e kësaj xhamie”, theksohet në deklaratë.

Kurse në një lajm gazetës “Le Figaro” mbi këtë temë nënvizohet se do të konfiskohen gjithashtu llogaritë bankare të 8 personave të lidhur me këtë xhami.

Ndërkaq, zëdhënësi i qeverisë, Gabriel Attal, deklaroi se Franca “nuk bën lëshime kundër islamizmit, urrejtjes dhe radikalizmit”.

“Kur Republika sulmohet, ajo (Republika) duhet të përgjigjet dhe përgjigjja e saj duhet të jetë e fuqishme. Ne kërkuam që të fillohen procedurat e nevojshme për mbylljen e xhamisë”, u shpreh Attal.