Facebook: Të dhënat e përdoruesve janë të sigurta

Facebook: Të dhënat e përdoruesve janë të sigurta

Santosh Janardhan, drejtori i infrastrukturës në Facebook, tha në një deklaratë publikuar në faqen e internetit të kompanisë se është përcaktuar që ndërprerja është shkaktuar nga një konfigurim i gabuar.

Ai deklaroi se problemi gjithashtu i bëri të papërdorshme sistemet e përdorura në operacionet e kompanisë, duke e bërë zgjidhjen të vështirë.

“U kërkojmë falje njerëzve dhe kompanive që na besojnë në gjithë botën për ndërprerjen që ka ndodhur sot në platformat tona”, shtoi Janardhan.

Kompania deklaroi se nuk ka prova që të dhënat e përdoruesve janë vjedhur gjatë këtij procesi dhe përgënjeshtroi lajmet në këtë drejtim.

Ndryshe, Facebook, WhatsApp dhe Instagram pësuan problem në qasje në gjithë botën për rreth gjashtë orë pas orës 17:40.