trupi i njeriut

Është mirë ta dini

1. Stomaku ka frikë kur nuk ha mëngjes.
2. Veshkat kanë frikë kur nuk pini dhjetë gota ujë në 24 orë.
3. Fshikëza e tëmthit është e frikësuar kur nuk flini pas orës 11 të mbrëmjes dhe nuk zgjoheni në agim.
4. Zorra e hollë trembet kur hani ushqim të ftohtë të skaduar.
5. Zorra e trashë trembet kur hani më shumë ushqime të skuqura dhe pikante.
6. Mushkëritë tremben kur thithni tym, ajër të ndotur dhe tym cigareje.
7. Mëlçia trembet kur hani ushqime të skuqura të rënda, ushqim të shpejtë dhe pini alkool.
8. Zemra trembet kur hani ushqim me shumë kripë dhe kolesterol.
9. Pankreasi trembet kur hani shumë sheqer dhe të ëmbël.
10. Sytë tremben kur ulesh shumë duke parë telefonin ose duke punuar në kompjuter në errësirë.
11. Truri trembet kur mendon negativisht.
• Kujdesuni për pjesët e ndryshme të trupit dhe mos i tremb. Të gjitha këto organe nuk janë të disponueshme në treg. Ata janë të shtrenjtë dhe ndoshta nuk mund të përballojnë një zëvendësim në kohë. Pra, mbajini organet tuaja të shëndetshme.